Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Prof. Dr. Üstün Dökmen'in "Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar" sözlerini değerlendirdiği yazısında, "Üstün Dökmen açıkça nefret suçu işlemiş. Başörtülüler psikolog, psikiyatr olamaz ne demek Allah aşkına! Nedir bitmek bilmeyen bu başörtülü düşmanlığı. 28 Şubat'çıların da böyle saç, sakal, başörtüsü düşmanlığı vardı. İçlerinde hınç olmuş bu. Bir türlü geçmek bilmiyor.

Sonra çıkıp bu ülkede nefret tohumları ekildiğinden, kutuplaşmadan şikâyet ediyorlar. Hâlbuki kutuplaşmanın alasını Üstün Dökmen gibiler yapıyor. Bu şekilcilik anlayışından vazgeçmediler. Aslında bunların kafalarının içinde dindarlara, Müslümanlara nefret var. İslam’a düşmanlık var" ifadelerini kullandı.

Üstün Dökmen'in içindeki nefreti kustuğunu savunan Küçük, "Bence Üstün Dökmen de ortamdan etkileniyor. 2023’te iktidar değişirse, herhâlde Dökmen gidecek ve kamuda görev yapan başörtülü psikolog, psikiyatr ve rehber öğretmenlerin atılmasını isteyecek. İnanın Üstün Dökmen gibiler kutuplaşmayı körüklüyor. Allah’tan toplumumuz bunlara kanmayacak kadar sağduyulu." diye yazdı.