Tutuklu spiker Ela Rümeysa Cebeci ile yapımcı Timur Savcı arasında geçtiği belirtilen WhatsApp yazışmaları, yürütülen uyuşturucu soruşturması dosyasına girdi. Mesajların uyuşturucu teminine ilişkin değerlendirilmesi üzerine Savcı hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, TİMS&B prodüksiyon şirketi ortaklarından yapımcı Timur Savcı geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Savcı’ya, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için özel yer, donanım veya malzeme sağlama” ile “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak” suçlamaları yöneltilmişti. Adli Tıp Kurumu’nda saç ve kan örnekleri alınan Savcı, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.
Telefon şifrelerini verdi
Soruşturmanın kilit isimlerinden tutuklu spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin, gözaltına alındığında kendisine ait iki cep telefonunun şifrelerini rızasıyla güvenlik birimlerine teslim ettiği, dijital incelemeler sonucunda uyuşturucu teminine ilişkin görüşmeler yaptığı kişilerin tespit edildiği belirtildi.
Dosyaya giren incelemelerde, Cebeci ile yapımcı Timur Savcı arasında da bu kapsamda yazışmalar olduğu belirlendi. 25 Ekim 2024 tarihli mesajlaşmalarda Savcı’nın iş yerinin konumunu paylaştığı, tarafların akşam saatlerinde Levent’teki ofiste buluştuklarına dair kayıtların bulunduğu aktarıldı.
“THC’mi unutma” mesajı
Soruşturma dosyasına giren yazışmalara göre Cebeci’nin 30 Ekim 2024’te Savcı’ya, “THC’mi unutma, up olmak (yükselmek) istiyorum” ve “Birlikte deneriz” mesajlarını gönderdiği, bu ifadelerin uyuşturucu temini kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle Savcı hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.
Soruşturmanın, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun ardından çok yönlü olarak sürdürülmesi bekleniyor.





