Çaykur, çay fiyatlarına bugün itibariyle yüzde 15 oranında yeni bir zam daha yaparak son 97 günde çaya dördüncü zamı uygulamış oldu. Bu zam, Haziran'dan bu yana kuru çay fiyatlarının yüzde 88.2 oranında arttığını gösteriyor.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), çay fiyatlarına 8 Haziran'da yüzde 43 zam yaparak başlamıştı. İkinci zamı 14 Temmuz'da yüzde 9.5 oranında gerçekleştirmişti. 15 Ağustos itibariyle yüzde 4.5 oranında üçüncü bir zam daha geldi. Son olarak 12 Eylül itibariyle yüzde 15 zam yapıldı.

Bu son zamla birlikte Çaykur'un kuru çay fiyatları son 97 günde yüzde 88.2 oranında yükselmiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı verilerine göre, "çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri"ndeki fiyat artış oranı aylık bazda yüzde 7.17 olarak kaydedilirken, yıllık artış yüzde 54.61 olarak açıklandı.

Çay fiyatlarındaki bu artışlar, toptan satış yapan şirketlere yeni fiyat listeleri gönderilerek yürürlüğe girecek.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde Rize'de yaptığı mitingde yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruş olarak açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın ardından kuru çay fiyatlarına dört kez zam gelmiş oldu.