İstanbul'da suç örgütüne üye olma ve kara para aklama suçlamalarıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan'a dair soruşturmanın detayları gün yüzüne çıktı. İddialara göre, bu soruşturma 2020 yılında başlamış ve 6 ay önce tutuklanan Onur A. ile ilişkileri olduğu öne sürüldü.

Soruşturmanın Başlangıcı

 Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2020 yılında gelen ihbarlar üzerine soruşturmayı başlatmış. İstanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütünün lideri Eren K.'nın yönettiği şebeke, "gümrükten hacizli otomobil getirerek yarı fiyata satıyoruz" yalanıyla birçok kişiyi dolandırmış. Şebeke, polis baskınıyla çökertilmiş, operasyon sonucunda 24 kişi tutuklandı.

Yaz Tatilinde Öğretmenler İçin Ek Gelir Fırsatı Yaz Tatilinde Öğretmenler İçin Ek Gelir Fırsatı

İkinci Operasyon

 Ancak, olayın ardından soruşturma dosyası kapanmamış. Onur A. liderliğinde devam ettiği iddia edilen bir grup takibe alınmış. Bu grup, devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç alarak güven kazanıp, sözde ucuz araç satışı yaparak para toplamış. 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplanmış, ancak mağdurlara araç teslimi sağlanmamış. 3 Mayıs 2023'te Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından düzenlenen operasyonda Onur A. dahil 6 kişi gözaltına alınmış.

Candan Kardeşlerin Rolü

 Soruşturmanın ikinci ayağında, Onur A. ile ilişkisi olduğu iddia edilen Nihal Candan ve Bahar Candan'ın, müştekileri tuzağa düşürmek amacıyla lüks restoranlarda tanıtımlar yaptığı belirlenmiş. Bu tanıtımlara, sosyal medya fenomenleri olarak ün kazanan Candan kardeşlerin katıldığı iddia ediliyor. Bu etkinliklerle müşterilere güven sağlanmaya çalışıldığı düşünülüyor.

Gözaltına Alınma

 Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, soruşturmanın devamı sürdürülmüş ve Nihal Candan ile Bahar Candan İstanbul'da gözaltına alındı. Gözaltındaki şüphelilerin sorguları Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliğinde devam ediyor. Savcılıktan ek gözetim izni alındığı, sorguların hastanede yapılan sağlık kontrollerinin ardından devam edileceği belirtiliyor.