Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat

Karatay'ın 'tavuk eti' üzerine yaptığı açıklamalar, 'piliç' tabağının düşünülenden daha tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor. Tavuk etinde kullanılan antibiyotiklerin ve hormonların, dirençli bakteri oluşumunu teşvik ettiğini ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirtiyor.

"Tavuk eti sağlıklı bir protein kaynağı olarak görülse de, modern tavuk yetiştiriciliğinin bazı uygulamaları sağlık açısından önemli endişeler yaratıyor." şeklinde konuşan Karatay, tüketicileri tavuk eti konusunda bilinçli olmaya davet ediyor.

Antibiyotikler İle Dolu Tavuklar!

Karatay'a göre, modern tavuk yetiştiriciliği sürecinde, tavuklara hızlı büyümeleri için çeşitli antibiyotikler ve hormonlar veriliyor. Bu maddelerin, tavuk etine sinerek, tüketen insanların vücutlarına girdiğini belirtiyor.

Bu durum, antibiyotiklere dirençli "süper bakteri" oluşumunu teşvik ediyor. Bu tür bakteriler, geleneksel antibiyotik tedavilerinin etkisiz olduğu, ölümcül enfeksiyonlara yol açabiliyor.

Tavuk Etini Nasıl Tüketmeliyiz?

Karatay, tavuk eti tüketirken bazı önemli noktalara dikkat çekiyor. Organik, serbest gezen, antibiyotik ve hormon içermeyen tavukları tercih etmek gerektiğini vurguluyor.

"Tavuk etini seviyorsanız ve onun sağlıklı proteinlerinden faydalanmak istiyorsanız, organik ve serbest gezen tavukları tercih etmelisiniz." şeklinde konuşan Karatay, tavuk eti konusunda bilinçli tüketimin önemine vurgu yapıyor.