Yaşam kaynağı olarak nitelendirilen su hakkında açıklamalarda bulunan Canan Karatay, "Vücudunuzu dinleyin" diyor ve ekliyor: "Sürekli su içmek yerine, vücudunuzun susuzluk sinyallerini dinlemeli ve ancak o zaman su tüketmelisiniz." Karatay, genel inancın aksine, belirli bir su miktarının herkes için geçerli olmadığını savunuyor.

Hangi Su İçilmeli?

Canan Karatay, su seçiminin önemine dikkat çekerek, özellikle "doğal kaynak sularını" öneriyor. "Mineral açısından zengin doğal suyun, sağlık için çok daha yararlı olduğunu" ifade ediyor.

Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek

Plastik Şişelerden Uzak Durun!

Karatay, plastik şişelerdeki su tüketiminin potansiyel sağlık riskleri hakkında da uyarıyor. Plastiğin, içindeki suya zararlı maddeler salabileceğini ve bu nedenle cam şişelerin veya doğrudan kaynak sularının tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Su, Yemekten Önce Mi Sonra Mı İçilmeli?

Bu konuda da genel kabul gören kuralları çiğneyen Karatay, suyun yemeklerden önce değil, "yemeklerden en az yarım saat sonra" içilmesi gerektiğini söylüyor. Yemeğin sindiriminin su ile sekteye uğrayabileceğini ifade ediyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi