Daha sağlıklı ve uzun yaşayabilmenin püf noktalarını hemen hemen her mecradan sık sık dile getiren Canan Karatay, tüketildiğinde vücut için ciddi zararlara yol açabilecek bir besin için uyarılarını yineledi.

Her sofranın başat ürünü olan ekmek tüketimine karşı vatandaşlara seslenen Karatay, ekmeği morfine benzetti. Son dönemlerde artan kısırlık  vakalarına dikkati çeken Karatay, ekmeğin içinde bulunan granürün kısırlığa neden olduğunu söyledi.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Fırıncılara da seslenen Karatay, ekmeğe katılan katkı maddelerini kullanmamalarını söyledi:

"Ekmek morfin gibidir, alışkanlık yapar. Şekere dönüşür, şeker hastası yapar. Yağa dönüşür, karaciğeri yağlandırır. Asla yememek lazım. Çok zararlı. Lahmacun ise çok yararlıdır. Kıymasıyla, etiyle, soğanıyla, maydanozuyla her şeyiyle çok faydalıdır.

Ekmeğin içerisinde kabarmasını sağlayan granür var. Bu katkı maddesi kişiye kısa süreli bir mutluluk veriyor. Adeta morfin gibi bağımlılık yapıyor.

Fırıncılar bana kızıyor ama onlar da doğal ekmek yapsınlar. Ekmeğe zehir katmasınlar. Ekmekteki katkı maddelerini kaldırsınlar."