Karatay, kitabında "aslında beslenme düzenimizi doğanın ritmine ayarlamalıyız" şeklinde açıklama yapıyor. Bu yeni diyet anlayışına göre, insanlar mevsimlere göre değişen yiyecekleri tüketmeli. Örneğin, yaz mevsiminde taze meyve ve sebzeler, kış mevsiminde ise ağırlıklı olarak protein kaynaklarına yönelmeliyiz. Bu, tüm dünya çapında bir ilk!

Bilim dünyası ne diyor?

Marketlerden ücretsiz alışveriş yapılabilecek! 'Refah marketler' geliyor... Marketlerden ücretsiz alışveriş yapılabilecek! 'Refah marketler' geliyor...

Bu sıradışı öneriye bilim dünyasından da destek geldi. Harvard Üniversitesi'nden Dr. John McArthur, "Mevsimlere göre beslenmenin vücut sağlığı üzerinde olumlu etkileri olabilir" dedi. McArthur, bu konuda yapılan araştırmaların sonuçlarının ilerleyen yıllarda daha net anlaşılacağını belirtti.

Ancak bu konuda herkes aynı fikirde değil. Yale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emily Johnson, "Mevsimlere göre beslenme fikri ilginç, ancak tüm dünyada her mevsimde aynı yiyeceklerin bulunmadığını unutmamalıyız" dedi. Johnson, bu tür bir diyetin uygulanabilirliği konusunda endişelerini dile getirdi.

Karatay'ın diğer önerileri neler?

Canan Karatay, kitabında sağlıklı yaşam için diğer öneriler de sunuyor. Bol su içmenin önemine dikkat çeken Karatay, düzenli egzersiz yapmanın ve stresi azaltmanın da sağlık açısından önemli olduğunu belirtiyor.