Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay, limonlu suyun sağlık açısından birçok faydası olduğunu belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Limonlu suyun, bağırsakların aktif çalışmasına yardımcı olarak sindirimi kolaylaştırdığını ve düzenli tüketildiğinde yağ yakma özelliği gösterdiğini ifade eden Karatay, sabah aç karnına limonlu su tüketmenin birikmiş ödemi idrar yoluyla dışarı atarak kilo vermede etkili olduğunu vurguladı. Ayrıca, limonlu suyun metabolizmayı hızlandırarak fazlalık yağlardan kısa sürede kurtulmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Limonlu suyun bilinmeyen faydaları arasında cilt sağlığına da katkı sağladığına dikkat çeken Karatay, yüksek miktarda C vitamini içerdiği için cildi nemlendirdiğini ve parlaklık kazandırdığını belirtti. Aynı zamanda, sindirim sistemi için faydalı olan limonlu suyun, sindirimi kolaylaştırıcı asitler içerdiğine işaret ederek mide asidini dengeleyerek kabızlık sorunlarına iyi geldiğini açıkladı.

Bağışıklık sistemini güçlendiren limonlu suyun, C vitamini sayesinde enfeksiyonlara karşı direnci artırdığına dikkat çeken Karatay, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiğini de söyledi. Limonun içerdiği sitrik asit sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Limonlu suyun toksinlerin atılmasına yardımcı olduğunu da vurgulayan Canan Karatay, vücudu alkalize ederek toksinlerin atılmasına katkı sağladığını dile getirdi.

AFAD paylaştı: İzmir'de panik yaratan deprem! AFAD paylaştı: İzmir'de panik yaratan deprem!

Limonlu su hazırlamanın oldukça basit olduğunu belirten Karatay, bir bardak suyu kaynattıktan sonra içine yarım limonun suyunu sıkmak ve limon parçalarını çıkarmak yeterli olduğunu söyledi. Sabahları aç karnına bir bardak limonlu su içerek bu sağlık faydalarından yararlanılabileceğini ifade etti.

Canan Karatay, limonlu su tüketirken herhangi bir sağlık sorunu veya ilaç kullanımı durumunda doktora danışılmasının önerildiğini de hatırlattı.