Bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak 86 maddelik torba yasa teklifi, birden fazla önemli düzenlemeyi beraberinde getiriyor. AK Parti tarafından hazırlanan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tamamlanan incelemelerin ardından Genel Kurul'da tartışılacak. Teklif, emekli vatandaşlara yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemesi, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki vergi istisnasının devamı ve şirketlerin borç yapılandırmasını içeren maddeleri barındırıyor.

Deprem Bölgelerindeki Fırsatçılığa Ağır Cezalar

Teklif kapsamında, deprem bölgelerinde yapı malzemelerinin satışı ve yapım işlerinde fahiş fiyat uygulayanlara yönelik cezaların on katına çıkarılması öngörülüyor. 

KKM ve Borç Yapılandırma Düzenlemeleri

TBMM'de ele alınacak düzenlemeler arasında, Kur Korumalı Mevduat hesapları için vergi istisnasının sürdürülmesi ve şirket borçlarının yeniden yapılandırılması için sürenin iki yıl daha uzatılması da bulunuyor. 

Şans Oyunlarındaki İkramiye Dağıtım Oranı

Teklifte ayrıca, şans oyunlarındaki ikramiye dağıtım oranının yüzde 93'e çıkarılması da yer alıyor. 

Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü

TikTok Temsilcileri Dinlenecek

TBMM'nin bu haftaki yoğun gündeminde, Dijital Mecralar Komisyonu'nun 7 Aralık'taki toplantısında TikTok temsilcilerinin dinlenmesi de bulunuyor. Popüler sosyal medya platformunun uygulamaları ve tartışmalara neden olan konuları, komisyon tarafından incelenecek.