Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda öldürülen DHKP-C'li teröristlerin bağlantılarına dair detaylar ortaya çıktı. Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un 6 Şubat'taki saldırıda öldürülmelerinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, 54 şüpheli tutuklanırken, 48 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma detaylarına göre, 30 Ekim'de Meriç sınırında gerçekleşen bir operasyonda jandarma ile çatışmaya giren 4 DHKP-C üyesinin Yayla ve Birkoç ile bağlantısı tespit edildi. Bu kişilerin, Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışırken yakalandıkları belirtildi. Operasyon sonucunda ele geçirilen materyaller arasında, İstanbul Adliyesi'ne ait fotoğraf, güzergah ve uydu görüntülerinin bulunduğu ortaya çıktı.

TÜRKİYE'YE GİRERKEN YAKALANDILAR

Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

30 Ekim'de Meriç sınırında dur ihbarı uymayan 4 DHKP/C'li ile jandarma arasında çatışmada teröristler etkisiz hale getirilmişti.

Üzerlerinde patlayıcı madde bulunan ve Yunanistan'dan Türkiye'ye yasadışı girmeye çalışan 4 kişinin terörden arananlar listesinde yer alan DHKP-C üyesi Özkan Güzel, Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış ve Erdoğan Çakır olduğu öğrenilmişti.

Örgüt üyelerinin geldiği güzergahta arama yapan Jandarma 2 kilometre uzaklıkta boş arazide 12 kilogram patlayıcı madde düzenekleri kurulu canlı bomba yelekleri ele geçirilmişti.

İstanbul Adliye'sine yönelik yapılan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, sınırda etkisiz hale getirilen teröristler ile saldırının arasında bağlantı tespit edildi.