Dünkü Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı konulu toplantısından ortak anlayış kararı çıkmıştı. Meral Akşener'in il başkanları ve kurmaylarını acil toplantıya çağırması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. İddialar Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmediği ve iki büyükşehir belediye başkanını aday olarak önerdiği yöndeydi.

Nitekim bugün Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın önünde yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendilerine diretildiğini ve kendilerinin iki büyükşehir belediye başkanının gerekeni yapıp kendi tabirleriyle "ateşten gömlek giyerek" aday olmalarını istedi. Meral Akşener bu çıkışıyla Millet İttifak'ından ve Altılı Masa'dan ayrılığını gösterdi.

Bu çıkış sonrası Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan Büyük Birlik Partisi'nden jet hızla teklif geldi. Cumhur İttifakı'nda AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden kimi zaman İYİ Parti'yi ittifak olmaya davet mesajları gelse de Meral Akşener bu teklifleri kamuoyu önünde geri çeviriyordu.

Bugünkü Meral Akşener'in çıkışı İYİ Parti'nin Millet İttifakı'ndan çıktığı anlamına geliyor. Bunun üzerine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,

Millet İttifakı'ndan kopan İYİ Parti'yi Cumhur İttifakı'na çağırdı. Destici: "Başından beri İYİ Parti ve Genel Başkan Sayın Meral Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacak aday olduğunu ifade etti. Kazanacak bir cumhurbaşkanı adayının gösterilmesi gerektiğini hep ifade etti .Onun bu açıklaması şunu gösterir ki, artık İYİ Parti, altılı masada değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız. Daha önce de Cumhur İttifakı’nın genişlemesine çok sıcak baktığımı ifade etmiştim." diyerek durumu yorumladı.