Hafta sonu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerine göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Hafta sonu için bir program yapanların planlarını bir kez daha gözden geçirmesinde fayda var!

İstanbul başta olmak üzere bugün için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 28 ile turuncu kodlu yağış ve fırtına uyarısı verilirken, 6 il için de sarı kodlu uyarı yapıldı. Fırtınanın bu gece yarısı başlaması ve 12 Mart Pazar günü saat 18:00'e kadar aralıksız süreceği tahmin ediliyor. Yağışların ise yarın tüm gün devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü fırtına beklenen bölgeleri uyardı:

"Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre; Rüzgarın; Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde güney (Lodos) yönlerden fırtına, hamleli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güney (Lodos) yönlerden fırtına, hamleli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor." 

Yağışların da Cumartesi günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de, Pazar günü; Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Pazartesi günü Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısında sağanak şeklinde tüm gün etkili olması öngörülüyor.