Brent Petrol Yükselişe Geçti! Brent petrolün revize edilen varil fiyatı 78,06 dolara kadar çıktı. 
Dün Brent petrol 79,72 dolara kadar çıkan varil fiyatı 78,03 dolar kadar düşerek günü tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.06 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,04 yükselişle 78,06 dolar olarak belirlendi. Aynı zamanlarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 73,08 dolardan değerlendiriliyor.

Piyasalarda arz ve talep belirsizlikleri devam ederken, petrol fiyatlarında arayış değişiyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkeleri oluşturan OPEC+ grubu, geçen hafta gerçekleştiridiği toplantıda, gelecek yıl piyasalarda tahmin edilen arz çokluğuna rağmen üretim kesintine yönelik ortak bir fikir sağlayamadı.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Toplantı sonrasında bazı üye ülkeler kişisel olarak gönüllü üretim kesintisinde fikirlerini belirtti. Bu durum piyasada düşünceleri karşılamazken, arz beklentilerini de çoğaltarak petrol fiyatlarında düşüş uyguladı.

Dünyanın en büyük petrol tüketicileri olan ABD ve Çin ekonomisiyle ilgili belirsizlikler de fiyatların aşağı yönlü olması gerektiğini vurguladı.

Gelecek yıl ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasında düşünüldüğü kadar 'güvercin' olmayabileceğine yönelik endişeler artarken, haftanın işlem kapanışı gününde ABD'de açıklanacak istihdam raporu değerlendirmelerinin ülkedeki ekonomik ilerleyiş anlamında uyarı olacağını ve para politikası tarafında etkili olabileceği öngörülüyor.

Çin'de bugün açıklanmış olan makroekonomik aalizlere göre, Caixin hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 51,5 ile tahminleri geçerken , bileşik PMI 51,6 olarak belirlendi. Çin ekonomisine yönelik kaygılar sürüyor.

Brent petrolde teknik bakımdan değerlendirildiğinde 78,25 ile 78,49 dolar aralığının direnç, 78,01 ile 77,77 dolar aralığının ise destek olarak tahminlerce devam edeceği düşünülüyor.