Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı basın açıklamasında yüksek kira ve ev fiyatlarının üzerine gitmeye devame edeceklerini söyledi. Bu çerçevede boş duran evlerin de kira fiyatlarını etkilediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ülkelerde boş duran evlerden yüksek vergi alındığını ve Türkiye'de de böyle bir uygulamanın devreye alınabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ekonomist Özgür Demirtaş, uygulamanın meydana getirebileceği olumsuz etkileri 4 maddede sıraladı.

Serbest ekonomiye müdahalenin her zaman olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkati çeken Demirtaş'ın paylaşımı şu şekilde:

1-Sahte Kira Sözleşmeleri: Ev sahipleri akrabalarıyla sahte kira sözleşmeleri imzalayarak boş evlerini göstermez ve vergi ödemekten kaçınabilirler. Bu tür sahte sözleşmelerin tespiti ise polisiye tedbirler dışında zor olabilir.

2-Satılık Evler: Ev sahipleri yüksek vergiden kaçınmak amacıyla boş evlerini satılığa çıkarabilirler. Bu da piyasada dengesizlik yaratabilir ve konut arzı azalabilir.

CHP Genel Merkezinden belediyelere 'torpil' Genelgesi CHP Genel Merkezinden belediyelere 'torpil' Genelgesi

3-Düşen Konut Yatırımları: Ev sahipleri yüksek vergi tehdidi nedeniyle yeni ev yapımlarını azaltabilirler. Bu durumda, konut arzı düşer ve beraberinde konut fiyatlarının artmasına neden olabilir.

4-Ev Sahibi Olmayanlar: Uygulamanın sonucunda ev fiyatları artarsa, insanlar konut sahibi olmaktan uzaklaşabilir ve bir süre sonra evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalabilirler.