BIST 100 endeksi, yılbaşından bu yana yaklaşık %19'luk bir artış kaydetti ve arka arkaya 10 gün boyunca yükseliş trendini sürdürerek tarihi rekor serisini altıncı gününde de devam ettirdi.

Yükseliş, para ve maliye politikalarındaki beklentilere uygun olarak desteklenirken, yerli ve yabancı yatırımcılar için güven ortamı oluşuyor. Ayrıca, genel olarak kazançlı seyir ve artan işlem hacmi, yukarı yönlü hareketi destekleyen diğer faktörler arasında yer alıyor. Yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan'ın sunacağı yılın ilk enflasyon raporu da piyasalar tarafından yakından takip edilecek ve verilecek mesajlar ile enflasyon beklentileri kritik öneme sahip olacak.

TBMM'ye 6 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi TBMM'ye 6 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi

Geçtiğimiz cuma günü, Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından TCMB başkanlığına Fatih Karahan atanmıştı. Karahan, daha önce başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu ve para politikasının daha sıkılaşabileceği öngörülüyor. Bugün, BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek gün içi zirvesine ulaşarak 8939 puana çıktı. Şu anda endeks %0,37 primle 8903 puanda bulunuyor. Bankacılık endeksi %0,27 ve holding endeksi %0,44 artış gösterirken, şu an itibarıyla sırasıyla %0,67 düşüş ve %1,24 kazançla hareket ediyor.

Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9000 ve 9100 seviyeleri direnç, 8900 ve 8800 puan ise destek olarak görülüyor. Dünkü kapanış rekorunun ardından endeks günlük kapanış rekorunu kırdı ve %1,05 değer kazancıyla 8869 puandan günü tamamladı.