HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, kamu işçilerine yönelik ek zam talebi hakkında bir değerlendirme yaptı. Kayabaşı, yazılı açıklamasında, asgari ücretlilerin, memurların, memur ve işçi emeklilerinin maaş ve ücretlerinde yapılan iyileştirmeyi olumlu bulduklarını belirtti.

Kamuda çalışan işçilere 31 Aralık 2023'te yüzde 32,57 oranında artış yapıldığını hatırlatan Kayabaşı, 29 Ocak 2024'te imzalanan ek protokolle bu artışın tüm toplu iş sözleşmelerinin ücret zammı dönemlerinde uygulanması kararını olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Ancak, hayat pahalılığı ve alım gücünün sürekli düşmesi nedeniyle toplumun birçok kesimine yapılan yüzde 49,25'lik artıştan faydalanamayan kamu işçilerinin de bu iyileştirmeden yararlanması gerektiğini düşündüklerini belirten Kayabaşı, "Kamu işçilerinin beklentisi arttı. Bu iyileştirmenin kamu işçilerine yansıtılmaması, kamu işçileri ile toplumun diğer kesimlerinin ücretleri arasındaki farkı açıyor." şeklinde konuştu.

Memur maaşları, memur ve işçi emeklilerinin aylıklarına yapılan zamların ardından kamu işçilerinin beklentisinin arttığını vurgulayan Kayabaşı, hükümete çağrıda bulunarak, kamudaki ücret dengesinin düzeltilmesi ve çalışma barışının sürdürülmesi için adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Kayabaşı, şunları ekledi: "HAK-İŞ olarak, 29 Ocak 2024 tarihinde imzalanan ek çerçeve anlaşma protokolüyle yürürlük süreleri farklı olan toplu iş sözleşmelerinin zam dönemlerinde yüzde 32,57'lik ücret zammı verilmesini olumlu buluyoruz. Ancak tüm kamu işçilerinin yüzünü güldürecek bir düzenleme ile KÇP'ye yeni bir ek protokol daha yapılarak toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49,25'lik artışın tüm kamu işçilerine yansıtılması önem arz etmektedir."