7 milyonu aşan borsa yatırımcısına seslenen ünlü piyasa uzmanı, son dönemde rekor üstüne rekor yenileyen Borsa İstanbul'un bu hafta içerisinde yaşadığı sert düşüş serisiyle birlikte 8 bin puana kadar gerilemesine dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.

Özellikle Borsa İstanbul'a dip fiyattan girmek isteyen yatırımcılara seslenen İslam Memiş, yaptığı uyarıda şunları kaydetti:

Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

"Alım için beklediğimiz seviyelere daha gelmedi. Alım yapacağımız zamanı ben size söyleyeceğim. Borsaya gireceğiz ve en az 6 ay beklemek suretiyle borsadaki getiriyi cebimize koyacağız. Ancak zaman var... Biz tüccar gibi düşündüğümüz için, herkesin koştuğu yerde değil, kenarda bekleyen sabırlı bir yatırımcıyız. Bizim prensiplerimiz var.

7 milyondan fazla borsa yatırımcısı bulunuyor. Özellikle son 1 aydır lütfen dikkat edin uyarılarım vardı. Bu uyarılarım, bugünkü rakamsal değerler karşısında, yani kar satışları karşısında bizi haklı çıkardı ancak düşüş devam edecek mi? Evet, önce 7950, sonrasında 7750 puana kadar gerileyecek. Bu seviyeler gelince borsada üç hisse senedi alacağız ve onu 2024 yılında, 15 bin puan seviyesine kadar yükselteceğiz ve borsadaki getiriyi cebimize çok güzel bir şekilde koyacağız.

Biz sabırlı ve disiplinli bir yatırımcıyız, hedeflerimiz var. Bu nedenle paldır küldür iş yapmayız. Biz seçici olduğumuz için kenarda beklemeye devam ediyoruz."