Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 1,07'lik yükselişle rekor seviye olan 7.143,14 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,93 ve holding endeksi yüzde 0,96 artış kaydetti. Finansal kiralama, faktoring sektörü yüzde 3,76 ile en fazla kazanan, spor sektörü ise yüzde 0,20 ile tek kaybeden sektör oldu.

Küresel piyasalarda ise yeni hafta pozitif bir seyirle başladı ve gözler özellikle İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı ve ABD'de tarım dışı istihdam verisi gibi önemli ekonomik verilere çevrildi. Ayrıca, Apple ve Amazon gibi büyük şirketlerin bilançoları da yakından takip edilecek.

Yurt içinde ise bu hafta itibarıyla bilanço takviminin yoğunlaşacağı belirtiliyor ve hisse ve sektör bazlı oynaklıkların artabileceği ifade ediliyor. Bugün için yurt içinde veri gündemi sakin olacakken, yurt dışında Avro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon, ABD'de ise Dallas Fed imalat aktivite endeksi takip edilecek.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.200 ve 7.350 seviyelerinin direnç, 7.000 ve 6.900 puanın destek konumunda olduğu belirtiliyor. Piyasaların bu veriler ve gelişmeler doğrultusunda hareket edeceği önemle vurgulanıyor.