Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftaya rekor seviyede başladı. Açılışta yüzde 1,25 artışla 6.264,34 puana yükselen endeks, bankacılık ve holding endekslerinin de yükseliş göstermesiyle güçlü bir performans sergiledi. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran sektör ise yüzde 3,44 artışla menkul kıymet ve yatırım ortaklığı oldu.

Cuma günü de yükseliş eğilimini sürdüren BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününde yüzde 0,75 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirmişti.

Analistler, küresel pay piyasalarında enflasyon ve resesyon endişeleriyle karışık bir seyrin izlendiğini belirtti. Bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiği ifade edildi. Ayrıca, ABD'de başlayacak olan bilanço sezonunun hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceği ve banka bilançolarının cuma günü yakından takip edileceği vurgulandı.

Bugün yurt içinde işsizlik verileri, yurt dışında ise ABD'de mayıs ayı toptan eşya stokları verilerinin takip edileceği belirtildi. Teknik açıdan ise BIST 100 endeksinde 6.300 ve 6.400 seviyelerinin direnç, 6.100 ve 6.000 puanın destek konumunda olduğu ifade edildi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kumpas mesajı: Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kumpas mesajı: Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz!

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi