14 Mayıs seçimlerinde ATA İttifakı tarafından Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, anlamlı bir başarı kaydederek, ikinci turun kilit ismi oldu.

Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak? Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak?

İkinci turda kime destek vereceği kamuyonda çeşitli yorumları ortaya atsa da yaptığı görüşmeler neticesinde tarafını Cumhur İttifakı'ndan yana belirleyen Oğan, 28 Mayıs için sahaya indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14. Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için çeşitli çalışmalar yürüten Oğan'ın adı bakanlık için geçmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te yemin ettikten sonra kamuoyuna yeni kabine kadrosunu tanıtması bekleniyor. Yeni kabine için çeşitli isimleri listesine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sinan Oğan'a bir bakanlık koltuğu vereceği iddiası Ankara kulislerinde yüksek seslerle telaffuz edilmeye başlandı.

AK Parti, Afet ve Göçişleri adı altında iki yeni Bakanlık oluşturulmayı planlanıyor. Sinan Oğan'ın da adı Göç İşleri Bakanlığı için geçerken, Oğan'ın isminin İçişleri Bakanlığı içinde geçtiği iddiası Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en geç pazartesiye kadar yeni kabineyi kurması bekleniyor.