Geçtiğimiz akşam Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan ABB Başkanı Mansur Yavaş, 6'lı masanın ayağını sallayacak sözler kullandı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Yavaş, kendisinin ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını ve masadaki diğer parti başkanlarının da milletvekili seçilmesinin daha mantıklı olduğunu, bu durumu genel başkanlar ile görüşeceğini söyledi:

''Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Son gün oldu, birkaç saate sıkıştı. Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın."

Mansur Yavaş'ın gündemi sallayan sözlerini bugünkü köşe yazısına taşıyan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Meral Akşener dışındaki diğer parti liderlerinin bu sözlere tepkili olduğunu, bu sebeple de Yavaş'a herhangi bir randevu vermeyeceklerini belirtti.

Ayrıca Selvi, masadaki diğer 4 partinin Mansur Yavaş'ın 7'inci lider gibi hareket etmesine karşı olduklarını vurguladı. Abdülkadir Selvi'nin ilgili köşe yazısından öne çıkan satırlar ise şu şekilde:

''Kılıçdaroğlu suskun ama diğer liderler tepkili. Akşener dışında Mansur Yavaş’a destek yok. O nedenle Millet İttifakı’nda bazı partiler Mansur Yavaş’a randevu vermeyebilirler.

Şunu ifade ediyorlar:

Millet İttifakı 6 parti tarafından oluşturuldu. Masa’da 6 lider karar alıyor. Mansur Yavaş’ın ismini Masa’ya bir lider getirdi. Mansur Yavaş 7’nci lider gibi hareket edemez, Masa’ya öneri getiremez. Masa’ya öneriyi ancak Kılıçdaroğlu üzerinden getirebilir.

- Parti liderlerinin milletvekili olması teklifini masaya getirecek olan yine liderlerdir, Mansur Yavaş masaya teklif getiremez.

- Kısaca 1+2+5 olarak formüle ettiğimiz, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı, İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcıları artı 5 lider de cumhurbaşkanı yardımcısı olarak tanımlanan model, 6 liderin mutabakatı ile kararlaştırıldı, değiştirilemez, diyorlar.