2019 yılında YSK üyelerine 'alenen hakaret' ettiği gerekçesi ile hakkında görülen davadan 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kararının ardından Saraçhane'deki görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü. Dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'in geçmişte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına ilişkin "İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz'' sözlerine Kılıçdaroğlu net cevap verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu,  "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı.  Her partinin kendi kuralları vardır" yanıtı dünden bu yana çok konuşulurken Saymaz, "İki Belediye Başkanı da artık ihtimal olmaktan çıktı. Eğer Altılı Masa, Kemal Kılıçdaroğlu'nda uzlaşmazsa, Meral Akşener'in kendini gündeme getireceğini düşünüyorum." diyerek  çarşamba gününe dikkat çekti. 

Ayrıca Akşener'in  Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına kendi partisinden herhangi bir cevap gelmemesi yönünde talimat verdiğini Akşener'in partililerden Çarşamba gününü beklemesini istediğini açıkladı.