Eski Başkan Çiçek: 'Kimse bu işin kolay olacağını zannetmesin' Eski Başkan Çiçek: 'Kimse bu işin kolay olacağını zannetmesin'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali'nin iptali sonrasında, Bolu kentindeki billboardlara yansıttığı kontroverz ifadelerle ilgili olarak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, gelişmelerle devam ediyor. Başkan Özcan'ın talimatıyla elektronik billboardlara yerleştirilen ve 'Çöl faresi bedevilere, Atatürk'ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk'süz Türkiye olmaz' ifadeli görseller, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla kaldırıldı. Başsavcılık ayrıca bu görsellerle ilgili olarak resmi bir soruşturma başlatmış durumda.

Soruşturmanın ardından Tanju Özcan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu görsel ile ilgili soruşturma açılmış. Gerçekten akıl tutulması yaşanıyor. Türk milleti olarak biz ezik miyiz? Katil Suud rejimi tarafından, Türkiye Cumhuriyeti kurucusunun manevi hatırasına saygısızlık yapılıyor. Biz buna tepki gösterdik diye soruşturma geçiriyoruz. Pişman değilim, kimse Türk milletinin kırmızı çizgisi olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapamaz" dedi.