AYDIN’da yaşayan Safiye Gökçe Yüce (43), verilen bilgilere göre hastaneye gittiğinde tanıştığı bir doktora mesleğini, 'ekonomist - broker' olarak söyledi.

Yüce, doktordan Bitcoin alacağına dair ücret istedi. Kısa bir süre sonra elde etmiş olduğu kârı verdiği doktora, yeni müşteriler istediğini, bunun üzerinden de kâr payı ödeyeceğini söyledi. Saadet zincirine benzer bir temeloluşturan Yüce, kısa bir zmanda 40 kişiye kadar müşteri buldu.

Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama

Safiye Yüce, bulduğu kişilere 2 yıl boyunca kâr payı altında para ödedi. Yüce, 23 Ağustos 2019’da kayıplara karıştı. Müşterilerinin 'Bitcoin Safiye' adını taktığı Safiye Gökçe Yüce'nin Aydın'da 40 kişiyi yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı dair iddilar ortaya atıldı.

‘Bitcoin Safiye’, 8 Kasım 2019’da gözaltına aldı. Geçentiğimiz aylarda 3 Ekim'de, Gökçe 81 yıl hapis cezası ile toplam 394 bin 300 TL para cezasına verilirken, eşi Oğuzhan Yüce'nin ise beraat etmesine karar verilmişti.

ÜST MAHKEME'NİN KARARDAN GERİ DÖNÜŞÜ

Safiye Gökçe Yüce avukatları sayesinde istinaf mahkemesine itiraz etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13'üncü Ceza Dairesi, 23 Kasım’da Safiye Gökçe Yüce'nin cezalandırılması yönünde kesin, somut ve inandırıcı delilin dosya kapsamında mevcut olmadığı kanaatiyle ‘şüpheden sanık yararlanır’ evrensel ilkesi de dikkate alınarak hükmün bozulmasına karar verip, soruşturma dosyayı yerel mahkemeye geri verdi. Ceza Dairesi ayrıca Safiye Gökçe Yüce’nin tahliye edilmesini de istedi. Safiye Gökçe Yüce, bu durumdan sonra tutuklandıktan 52 gün sonra serbest bırakıldı.