İngiltere'de iki anne, sadece bir haftalık süre zarfında temassız ödeme metodunu terk edip nakit ödeme yaparak, yaklaşık 166 sterlin (yaklaşık 6371 TL) tasarruf etmeyi başardılar. 

Temassız Ödeme Yerine Nakit Kullanma

The Sun gazetesinde yer alan bir haberde, İngiltere'de iki annenin nakit ödemeye geçiş yaparak sağladıkları 166 sterlinlik tasarrufa dikkat çekildi.  Kütüphane asistanı Cassie Cooper, kendine belirlediği 155,50 sterlinlik bütçe ile gereksiz harcamalardan kaçınarak haftada 106 sterlin tasarruf ettiğini, yıl boyunca bu yöntemi sürdürürse 5.512 sterlin biriktirebileceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz' Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz'

Nakit Ödeme

Cassie, "Para tasarrufu yapmak için gerçekten iyi bir numara" diyerek, kart kullanımının aksine, nakit ile yapılan ödemelerin bütçe disiplini sağladığını söyledi. Benzer şekilde, satış asistanı Laura Myers da yiyecek ve benzin gibi temel ihtiyaçlar için ayırdığı 120 sterlini nakit olarak kullanarak, bir haftada 60 sterlin tasarruf ettiğini belirtti. Laura, kart kullanımının aksine nakit kullanımının kendisini gereksiz harcamalardan alıkoyduğunu ve sonuç olarak ay sonunda banka hesabının çok daha sağlıklı bir durumda olduğunu gözlemlediğini ifade etti.

Nakit Kullanımının Psikolojik Etkileri

Klinik psikolog Dr. Marianne Trent, nakit kullanımının bireyler üzerinde psikolojik bir etki yarattığını ve plastik kartlara göre daha gerçekçi bir harcama hissi uyandırdığını söyledi ve nakit ödeme yöntemi, insanların daha az ve sadece ihtiyaç duydukları şeyleri satın almalarını sağlayarak, ekonomik bir disiplin ve bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırdığını dile getirdi. Dr. Trent, maliyetlerin arttığı ve maaşların sabit kaldığı bu dönemde, nakit kullanımının bütçe yönetimine katkıda bulunabileceğini ve mali kaygıları azaltabileceğini belirtti.