Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını iddia eden ve yüksek kar payı vaadiyle 20 bin euro ile 300 bin euro arasında değişen miktarlarda para topladıkları belirtilen 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Dolandırıcılık olayının ardında, gurbetçileri ve yatırımcıları etkileyerek milyonlarca euroluk vurgun yaptığı iddia edilen Ertuğrul S., Hicabi P. ve Tolga D. isimli şüpheliler olduğu ifade edildi.

Olayın merkezinde, 2022 yılında Çamlık Mahallesi'nde 'dijital finans' alanında faaliyet gösteren bir şirketin kurulması bulunuyor. Ertuğrul S., kendisini dünyaca ünlü bir iş insanı olarak tanıtarak, bir süre sonra Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin Denizli temsilciliğini üstlendiğini iddia etti. Avrupa'da yaşayan gurbetçiler başta olmak üzere çok sayıda kişiden topladığı paralarla, aylık yüzde 15, yıllık ise ana paranın 5 katı kar payı vaadiyle yatırımcılara seslenen şüpheliler, bir süre sonra dolandırma iddialarıyla gündeme geldi.

Dolandırılan kişilerin avukatı Gizem Üğür, şüphelilerin lüks yaşam tarzları ve açılışlarla çevrelerini etkileyerek insanları şirkete yatırım yapmaya ikna ettiklerini belirtti. Avukat Üğür, dolandırıcılık sisteminin "Ponzi Sistemi" benzeri bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, şüphelilerin önce aile üyelerinden yatırım yapmalarını istediklerini, ardından çevrelerine bu karları dağıtarak yeni yatırımcıları çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan mağdurların avukatı, şüphelilerin ifadelerinin alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Ayrıca, şüphelilerin yurt dışına kaçma şüphesi olduğunu ve acilen yurt dışı yasağı gibi önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı 30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Olayın mağdurlarından Celine Geiser ve Jeremy Petit, Ertuğrul S.'nin çeşitli bahanelerle paralarını geri vermediğini ve sürekli olarak beklemeleri gerektiğini söyledi. Dolandırılan kişilerin sayısının 750'yi bulduğu ve toplamda milyonlarca euro tutarında bir vurgun yapıldığı belirtildi. Suç duyurusunda bulunan yabancı uyruklu kişilerin, kendi ülkelerinde de şikayetlerini yaptığı ifade edildi.