Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 2024 yılında lisans düzeyinde eğitim veren programlarda istihdam edilebilecek öğretim görevlisi alanlarını güncelledi. "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik" kapsamında yapılan güncelleme, özellikli alanlar ve uygulamalı programlar dışındaki lisans düzeyinde ders verecek öğretim görevlisi alımlarını kapsamaktadır.

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretim görevlisi alımları, anabilim/anasanat dalı ve bölüm kurulu ile ilgili birim ve üniversite yönetim kurulunun görüşü alınarak rektör tarafından Yükseköğretim Kuruluna iletilir ve Yükseköğretim Kurulu tarafından karara bağlanır. Bu süreçte özellikli alanlara ilişkin öğretim görevlisi kadro talepleri öne çıkarken, ilgili birimin norm kadrosundan sayılmaktadır.

Yapılan düzenleme ile lisans düzeyinde ders verecek öğretim görevlisi alımlarının belirlenmesinde, özellikli alanlar ve uygulamalı programlardaki ihtiyaçlar öncelikli olarak değerlendirilecek. 

Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti