Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep'i 2028 yılına kadar yüksek hızlı trenle buluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Gaziantep için gerçekleştirilen çeşitli projeleri değerlendiren Bakan Uraloğlu, tüneller ve yollar konusundaki çalışmaların kaliteli olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, Gaziantep'in ulaşım altyapısını güçlendirmek adına önemli projelere imza attıklarını ifade etti. Gaziantep'e bölünmüş yollar, otoyollar ve gazi rayı gibi ulaşım projeleriyle hizmet verdiklerini belirten Uraloğlu, şehre yüksek hızlı tren hattının kazandırılacağını müjdeledi.

Gaziantep, bölünmüş yollar, otoyollar ve gazi rayı gibi önemli ulaşım projeleriyle modern bir altyapıya kavuşmuş durumda. Bakan Uraloğlu, bu gelişmelerin yanı sıra Amanos Tünelleri'ni de Gaziantep'e kazandırmak istediklerini söyledi. Projenin ihale sürecinin başladığını belirten Uraloğlu, bu tünellerin Gaziantep'e önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak

Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada, "Gaziantep'i her yere bölünmüş yollarla, otoyollarla bağladık. Bağlamaya da devam ediyoruz. Biz büyükşehrimizle beraber gazi rayı hayata geçirdik. Orada yüz binleri taşıyoruz. Yani havaalanı var, otoyol var, bölünmüş yollar var, ne kaldı Gaziantep'e? Yüksek hızlı tren... Şimdi Gaziantep'i yüksek hızlı trenle tanıştırıyoruz. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep yüksek hızlı tren çalışmalarına başladık. Orada da son sürat gidiyoruz. İnşallah 2028 yılına gitmeden Gaziantep'e yüksek hızlı treni getireceğiz." şeklinde konuştu.