Seçimlerin kaybedilmesinin ardından yaptığı 'değişim' çağrılarıyla gündemden düşmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çarpıcı bir iddiada bulunan Ferhat Murat, İmamoğlu'nun son gelişmeler sonrasında rotasını İBB Başkan adaylığına kırdığı söyledi.

CHP Genel Başkanlığından ayrılmayacağı neredeyse tespit edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mart 2024'te yapılması planlanan seçimlere kadar görevine sorunsuz bir şekilde devam edeceğini söyleyen Ferhat Murat, konuk olduğu TV100 yayınında şunları kaydetti:

"İmamoğlu'na yakın kaynaklardan edindiğim bir bilgi. Bunu ilk kez açıklıyorum. İstanbul'da CHP'nin delege seçimleri bitti. 960 mahallenin sadece 70 tanesini İmamoğlu'na yakın isimler kazandı. İmamoğlu, 29 Mayıs sabahı değişim videosunu çekerek değişim tartışmasının fitilini ateşlemişti.

Azerbaycan'da 5,2 büyüklüğünde deprem Azerbaycan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Ekrem İmamoğlu son gelişmeler ışığında rotasını İBB Başkan adaylığına kırdı. İBB Başkan adayı olmak için bir strateji geliştirecek. 10 Ağustos’ta bir manifesto açıklayacak bu manifestoda çok yumuşak tepe yönetimini sert eleştiren bir manifesto olmayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerin sonuna kadar CHP genel başkanı olarak kalması konusunda İmamoğlu cephesinde bir pürüz yok, bir anlaşma olmuş gibi. İmamoğlu, İstanbul'u kazanmak için halkla ilişkiler faaliyetlerini arttıracak."