Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen ve dünya genelinde kullanılan COVID-19 aşısı hakkında, Florida'nın Sağlık Bakanı Dr. Joseph Ladapo'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ladapo, bu aşıların insan kullanımına uygun olmadığını iddia ederek, aşıların kullanımının durdurulması çağrısında bulundu.

Ladapo'nun Aşı İddiaları

Dr. Ladapo'nun aşılar hakkında yaptığı açıklamalar, bilimsel topluluk tarafından tartışmalı karşılandı. Federal sağlık yetkilileri ve birçok uzman, defalarca Ladapo'nun aşılarla ilgili yorumlarının hatalı olduğunu ve bilimsel kanıtların bu iddiaları desteklemediğini belirtti.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Maske Zorunluluğu ve Pandemi Tedbirleri

Bu açıklamanın yanı sıra, ABD'deki bazı eyaletlerde artan COVID-19 vakalarına karşılık maske takma zorunluluğu yeniden gündeme geldi. Chicago'daki Rush Üniversitesi, kampüsün bazı alanlarında maske takma zorunluluğu getirdiğini duyurdu.

BioNTech Aşısının Güvenilirliği Konusunda Uzmanlar Ne Diyor?

BioNTech aşısı, dünya çapında yedi milyon insanın hayatını kaybettiği COVID-19 pandemisine karşı geliştirilen önemli bir aşı olarak biliniyor. Dr. Ladapo'nun iddialarına karşın, dünya çapında birçok sağlık otoritesi ve uzman, aşının güvenilirliği ve etkinliği konusunda bilimsel kanıtları destekleyen açıklamalarda bulundu.