Libya'nın doğusunda , Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası nedeniyle meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini geçti. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Yaşanan sel felaketinin ardından bazı sosyal medya hesaplarında söz konusu fırtınanın Türkiye'yi teğet geçtiği iddiaları yer aldı. Özellikle Adana ve Mersin illerinin adının geçmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden konuya bir açıklık getiren Prof. Dr. Orhan Şen, iddialara şöyle yanıt verdi:

"Günlerdir Yunanistan üzerinde etkili olan alçak basınç merkezi etkisini kaybetmişti. Akdeniz üzerinden güneye sarkan bunun benzeri bir alçak basınç merkezi Libya kuzey kıyısında etkili oldu. Şehirleşme ve barajların dolup taşması afeti oluşturdu" 

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Dün Libya'da sıcak Akdeniz suyu buharlaşmayı kuzeyli rüzgarın etkisiyle artırdı, aynı geçen hafta İstanbul ve İğneada'da olan aşırı yağışlar gibi bir mekanizma oluştu. Bizde Karadeniz, Libya'da Akdeniz su sıcaklığı önemli rol oynadı.

Libya'da sel: Bölge üzerindeki hava çok fazla kararsız hale geldi ve Kumulenimbus bulutları oluştu. Bugün sistem enerjisini kaybetti; doğuya, Alexanderia (İskenderiye) üzerine kayacak ve akşama kaybolacak. Bu tür meteorolojik olayları bu yıl bölgemizde ve ülkemizde göreceğiz.Afete dönüşmesindeki neden kanımca şehirleşme ve hazırlıklı olmamadan kaynaklandı. Barajların açıldığı haberleri de var.

Bu konuda sosyal medyadaki uzman olmayan kişilerin yazdıkları asılsız ve bilgi yoksunluğundandır. "Adana ve Mersin'i teğet geçti" gibi. Bunu söyleyenler maalesef bilgisiz kişiler bunlara rağbet göstermeyin."