Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman? Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan Bina Kimlik Sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özhaseki, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılında hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi'nin, kaçak kat çıkma ve kolon kesme gibi olumsuz durumların önüne geçilmesini sağlayacağını belirtti.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 144 bin binada Bina Kimlik Sistemi'nin uygulandığını duyurdu. Özhaseki, "Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak uygulamaya başladığımız ve belirli periyotlarla denetleyeceğimiz 'Bina Kimlik Sistemi' ile kaçak kat çıkma gibi durumların önüne geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bina Kimlik Sistemi sayesinde vatandaşların cep telefonlarından QR kodlarını okutarak, bir binanın genel bilgilerine ulaşabileceğini belirten Özhaseki, ayrıca bina sakinlerinin e-Devlet üzerinden daha detaylı bilgilere erişebileceklerini ifade etti. Bakan, sistemin amacının, yapı denetimini daha etkin bir şekilde gerçekleştirmek ve güvenliği artırmak olduğunu söyledi.

Öte yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı Denetim Daire Başkanı Doğan Yorulmaz, uygulama ile ilgili bir video paylaşarak, denetim faaliyeti sona eren binalarda ekiplerin dijital kimlik belgesini oluşturup binaya monte ettiğini açıkladı. Yorulmaz, 2021'den önceki yapıların da benzer şekilde sisteme dahil edilerek denetime katılmasının hedeflendiğini belirtti.