Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son güncellemeyle, 2024 yılında Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci kapsamında önemli bir adım atıldı.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

2023-2024 eğitim öğretim yılında, BİLSEM'e katılmak isteyen öğrenciler arasında gerçekleştirilen ön değerlendirme uygulamaları, 10 Şubat ile 14 Nisan 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Bu süreç, öğrencilerin yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre değerlendirilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Ön değerlendirme uygulamalarının sonuçlarına göre, bireysel değerlendirme sürecine alınacak öğrenciler belirlendi. Bu öğrenciler için bireysel değerlendirme uygulama randevuları belirlendi ve 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren bu randevulara ait giriş belgeleri, öğrencilerin kayıtlı olduğu okul müdürlüklerinden temin edilebilecek. Bireysel değerlendirme uygulamaları, her bir yetenek alanı için ayrı ayrı planlanmış olup, 27 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak ve süreç titizlikle yürütülecek.

Süreçte herhangi bir haksızlığın veya yanlışlığın tespit edilmesi durumunda ise itirazlar için özel bir süre belirlendi. İtiraz başvuruları, 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında e-İtiraz Modülü üzerinden yapılabilecek. Bu sayede, sürecin adil ve doğru bir şekilde işlediğinden emin olmak için gerekli önlemler alınmış olacak.

Sonuçlar için tıklayınız