MHP'den 'Osman Kavala' çıkışı: Yargı görevi yapanlara emir vermek, baskı yapmak veya nüfuz icra etmek suçtur MHP'den 'Osman Kavala' çıkışı: Yargı görevi yapanlara emir vermek, baskı yapmak veya nüfuz icra etmek suçtur

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Dünya Sağlık Örgütü tarafından izlenen koronavirüs varyantı Pirola'nın (BA.2.86) aşıdan kaçabilme ve diğer varyantlar içinde baskın hale gelebilme ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Şener, vatandaşları ateş, eklem ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, tat ve koku kaybı, ishal, kas-eklem ağrısı gibi semptomlardan birkaçının varlığında hemen herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurarak PCR testi yaptırmaları konusunda uyardı. Pirola varyantının ölüm oranlarını veya hastane yatışlarını artırdığına dair bir bilginin olmadığını, ancak semptomların benzer olduğunu belirtti.

Ayrıca, aşı ile oluşturulan antikorların Pirola varyantını etkisiz kılma ihtimali olduğunu ve bu varyantın aşıya karşı direnç geliştirebileceği hipotezlerinin olduğunu ifade etti. Bu nedenle vatandaşların semptomlar görüyorsa, vakit kaybetmeden test yaptırmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Şener, Pirola varyantının "süper varyant" olarak adlandırılmaya başlandığını da ekledi.