Kamudanhaber sitesi ziyaretcilerimizin göndermiş oldukları mesajı yorumsuz yayınlıyoruz....

İşte o mesaj ve paylaşımlar...

Tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem, on ilimizde yüzlerce kişinin vefat etmesine, binlerce kişinin ise yaralanmasına sebep oldu. Binlerce insan kış-kıyamette evsiz kalmış, binlercesi ise göçük altında bir umutla akrabalarından haber beklerken "insanlık öldü" diyebileceğimiz bir haber de Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünden geldi. 

Depremin yaşandığı günün sabahında Bilecik İl Müdürlüğünün kurmuş olduğu watsap grubundan gelen bir mesaj okul müdürlerinin tepkisine neden olurken "koyun can derdinde kasap et peşinde" yorumlarına sebebiyet verdi. 


Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 yılında İş Bankası ile promosyon anlaşması imzalamış, şubat ayı maaşlarının İş Bankası'ndan alınacağı duyurulmuştu. Depremin olduğu gün ise Müdürlük, okul müdürlerine -kar tatile olmasına rağmen ve tüm Türkiye'nin deprem bölgesine yardım için seferber olduğu anda- tüm çalışanların banka işlemlerinin yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğünde toplanması çağrısında bulundu. Bu çağrıya bazı okul müdürleri tepki gösterirdi. Öğretmenler ise "Eskiden banka değişikliği olduğunda yeni bankanın okula gelerek yeni hesap açtığını ve bankamatik kartlarını teslim ettiklerini, bir bankanın işlemler için öğretmenleri böyle bir günde ayağına çağırmasının onur kırıcı olduğunu" ifade ettiler. 


İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri daha önce bankanın ricasını emir telakki ederek "banka çalışanlarının meşgul edilmemesi ve gereksiz soru sorulmaması" talimatını muhasebe watsap grubunda paylaşmıştı. 


İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oluşan kuyruk "Yardım kuyruğu mu?" sorusunu akıllara getirdi.