ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durduracağını belirten Biden, umut verici bir gelişme olarak nitelendirilen ateşkes sürecine dair detayları kamuoyuyla paylaştı.

CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme

Biden'in açıklamasına göre, Paris'te yapılan ateşkes görüşmeleri çerçevesinde hazırlanan taslak teklif, Ramazan ayı boyunca tüm askeri hareketliliğin durdurulmasını öngörüyor. Bu süre zarfında Filistinli mahkumların serbest bırakılması ve İsrailli rehinelerin takası gibi adımlar da taslağın ana maddeleri arasında yer alıyor.

Taslakta öngörülen diğer önemli noktalar arasında, Gazze'deki yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilmesi, ancak askerlik yaşındaki erkeklerin bu kapsamın dışında tutulması bulunuyor. Ayrıca, her gün belirli sayıda yardım kamyonunun girişine izin verilmesi, çadır ve karavan gibi insani yardım malzemelerinin temin edilmesi de taslağın öngördüğü adımlar arasında yer alıyor.