Duruşmada tutuklu sanıkların yanı sıra, tutuksuz sanıklar, müşteki Celal Mahmutyazıcıoğlu ve taraf avukatları da hazır bulundu. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu, olayın 60 bin TL nedeniyle değil daha büyük bir mesele sebebiyle gerçekleştiğini düşündüğünü ifade ederek, ailenin hala cenazeyi defnedememiş olmanın acısını paylaştı.

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Tutuklu sanıklardan Ali Yasak, Mahmutyazıcıoğlu'nun ailesinden özür dileyerek, çocukların babasız kalmasını istemediğini ifade etti. Diğer tutuklu sanık Kadir Yasak ise olay anında alkollü olmadığını ve bilincinin yerinde olduğunu belirterek, kasten öldürme suçlamasını kabul etmediğini ve tahliye talep ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında, Ali ve Kadir Yasak'a 'Haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istedi. Ayrıca, Kadir Yasak'a Murat Bilmez'e yönelik 'Silahla kasten yaralama' suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer sanıkların da çeşitli suçlamalarla cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme, savcının mütalaasına cevap verilmesi için süre vererek duruşmayı erteledi.