Açıklanan bilgilere göre, Türkiye’deki emeklilere ve dul yetim aylığı alanlara 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi yapılacak. Bu özel ikramiye kasım ayı ortasında hesaplara yatırılacak. Fakat burada bazı kritik detaylar da mevcut.

Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

Kimler bu ödemeden faydalanacak?

Bu ödeme kapsamı, ilk açıklamalara göre çalışan emeklileri içermiyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada bu durumu bütçe kısıtlamalarına ve mevcut ekonomik koşullara bağlı olarak açıkladı ve “Çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Dolayısıyla emekli ikramiyesi sadece çalışmayan emeklilere ve dul yetim aylığı alan kişilere verilecek.

Ödeme zamanı netleşti mi?

Emeklilere yönelik olarak yapılan ikramiye ödemesinin 15 Kasım civarında gerçekleştirileceği belirtildi. Çalışma Bakanı’nın yapmış olduğu açıklamalara göre, takvim planlaması yapıldı ve 13 ile 17 Kasım tarihleri arasında ödemelerin hesaplara yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

Erdoğan yaptığı açıklamada, emeklilere 5 bin TL ikramiye ile ilgili, "Emeklilere ödeme kasım ortasında. Enflasyon farkı ve refah payı düzenlemelerini yılbaşında vereceğiz. Emeklilerimizle aldığımız kararın tekrar hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.