Motorinin litre fiyatına gelen 80 kuruşluk zamdan sonra bir zam haberi de benzin için geldi. Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 72 kuruş zam bekleniyor. Gelen zam miktarının direkt olarak pompaya yansıyacağı da belirtiliyor.

ZAMLARIN SEBEBİ NE ?

Akaryakıta gelen peşpeşe zamların sebebi dünya genelindeki brent petrol fiyatlarının yükselmesi olarak gösteriliyor. Brent petrol fiyatları 2004 yılından  bu yana en yüksek fiyatlardan işlem görüyor.

AKARYAKIT İSTASYONLARINDA KUYRUK

Son zamanlarda yapılan benzin ve motorin zamlarından sonra akşam iş çıkışı saatlerinden gece yarısına kadar akaryakıt istasyonlarında vatandaşlar kuyruk oluşturuyor. Gelen zam miktarının yüksek olması nedeniyle daha düşük fiyattan depolarını doldurmak isteyen araç sahipleri benzin, motorin ve otogaz almak için sıraya giriyor.

MOTORİNE 80 KURUŞ ZAM

Motorine ise dün gece 12:00'dan geçerli olmak üzere hali hazırda 80 kuruşluk bir zam yapıldı. Yapılan zam pompa fiyatlarına doğrudan yansıdı. EGPİS gelen zamlara rağmen akaryakıt istasyonlarının kazanç sağlamadığını hatta bir çok firmanın iflas ettiğini belirtiyor.

EGPİS 1 TL KOMİSYON TALEP EDİYOR

EGPİS akaryakıt istasyonlarının benzin, motorin ve otogaz'dan litre başına çok düşük miktarda kar sağladığını belirterek bir çok şirketin de son dönemde kapandığını dile getiriyor. Çözüm önerisi olarakta akaryakıt fiyatlarında 1 TL komisyonun, akaryakıt istasyonlarına bırakılması gerektiğini belirtiyor.