Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Meliha Ercan Ortaokulu'nda, bir öğrencinin matematik dersinde makas fırlatması sonrası yaşanan olay, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüler, bir velinin öğretmeni darp ettiği anları gösterdi.

Olay, matematik öğretmeni Mehmet Y.'nin derste bir öğrencinin makas fırlatması üzerine öğrenciyle tartışmasıyla başladı. Tartışmanın ardından öğrenci, yaşadıklarını ailesiyle paylaştı. Velisi İbrahim Furkan C., okula giderek müdürle görüştü ve ardından tekrar okula geldi.

Teneffüste okulun önünde park halinde telefonla konuşan öğretmen Mehmet Y.'nin yanına gelen veli İbrahim Furkan C., aralarında yaşanan sözlü tartışmanın ardından öğretmene saldırdı. Görüntülerde, şiddetin yükseldiği ve öğretmenin yerlerde sürüklendiği görüldü.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Veli Şahan, yaşanan olayın ardından, "Öğretmenlerimiz her zaman zorluk altında, bıçak kemiğe dayandı" şeklinde açıklama yaptı. Aynı şekilde, Türk Eğitim-Sen Şube Başkan Yardımcısı Ayhan Mercan da, olayı kınayarak, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Darp edilen öğretmen Mehmet Y.'nin hastaneden darp raporu aldığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, yetkililerden bu tür olaylara karşı önlem alınması talep edildi.