TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın açıklamasına göre, genç çiftlere yönelik bu önemli destek, 15 bin TL olarak belirlendi. 

Maddi Destekte Artış

İBB'nin sosyal destek programları kapsamında, geçtiğimiz yıl 7 bin TL olarak sağlanan evlilik yardımı, bu yıl itibarıyla 15 bin TL'ye yükseltildi. Başvuruların alınmaya başlandığı belirtilirken, bu destekten faydalanmak isteyen çiftlerin, belirlenen kanallar aracılığıyla müracaat etmeleri gerektiği de açıklandı.

Başvuru Kanalları ve Süreci

Yeni evlenecek çiftlerin başvurularını Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin Uygulaması veya Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvuru sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekleri bildirildi.

Başvuru Şartları

Başvuruda bulunacak çiftler için belirlenen şartlar şöyle sıralanıyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İstanbul'da ikamet etmek,
  • Her iki tarafın da 18 yaşını geçmiş olması,
  • İlk evliliklerini yapıyor olmaları,
  • Nikâh tarihinin, başvuru tarihinden itibaren en fazla 90 gün sonrası olması.

Destek Süreci

Belirtilen şartları taşıyan ve başvurularını uygun şekilde tamamlayan çiftler, gelir durumlarına göre değerlendirilecek ve uygun görülenlere destek sağlanacak. Ödeme, resmi nikâh işleminden hemen sonra, destekten faydalanacak kadının banka hesabına yapılacak.