Goldman Sachs, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, ABD Merkez Bankası (Fed) politikalarının yanı sıra merkez bankalarının artan altın talebi ve jeopolitik risklerin de fiyatlar üzerinde belirgin bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. Banka, Fed kararlarının fiyatlar üzerindeki etkisinin %25'e yükseldiğini, merkez bankalarının talebi ve jeopolitik risklerin etkisinin ise %22 olduğunu belirtti.

Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Goldman Sachs'ın Altın Fiyatı Tahmini

Goldman Sachs, önümüzdeki 12 ay için altın fiyatlarına yönelik tahminini ons başına 2.175 dolar olarak belirledi. Bankanın analizine göre, Fed'in faiz oranlarına ilişkin son toplantısında belirsizliklerin korunması ve Mart ayında bir faiz indiriminin beklenmemesi, altın fiyatlarının kısa vadede konsolidasyon modunda kalmasına neden oldu.

Fiziki Talep

Goldman Sachs'ın analistleri, merkez bankalarının alımları ve güçlü perakende talebi sayesinde, altına olan fiziki talebin halen yüksek olduğunu ve fiyatlar için önemli bir destek faktörü oluşturduğunu ifade etti. 

Altının Mevcut Durumu

Şu anda altın, ons başına 2.054,46 dolar civarında işlem görerek, genel olarak yatay bir seyir izliyor.