Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taşıt kredilerine yönelik yeni düzenlemeler getirdi. Karara göre, taşıt kredilerinin vade süreleri ve kredi tutarları belirli kriterlere göre değiştirildi.

Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL'nin altında olan taşıt alımları için kullandırılan kredilerin vade süresi 48 ay olarak belirlendi. Ancak nihai fatura değeri 4 milyon TL'nin üzerinde olan taşıt alımları için kullandırılan kredilerin vade süresi 12 ay olarak sınırlandırıldı.

Buna ek olarak, taşıt kredilerinde kredi tutarının taşıtın değerine oranı da belirli kriterlere göre düzenlendi. Örneğin, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL'nin altında olan taşıtlar için kredi tutarının taşıtın değerine oranı yüzde 70'i geçemeyecek şekilde sınırlanırken, bu oran nihai fatura değeri 5 milyon TL'nin üzerinde olan taşıtlar için yüzde sıfır olarak belirlendi.

BDDK'nın aldığı bu kararın bankalara duyurulması ve kurumun internet sitesinde yayımlanması kararlaştırıldı.