Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde yer alan Dedeağaç'ta dün başlayan yangın, binlerce hektar çam ormanını kül etti. Güvenlik güçleri, yaşanan yangın felaketi sebebiyle 8 köyü boşaltırken 8 ev ile 2 kilise yangınlardan dolayı kül oldu.

Feres-Dedeağaç yolu yangın sebebiyle ulaşıma kapatılırken yangının sebep olduğu duman Gümülcine, İskeçe ve kısmen Volos'a ulaşmış durumda.

Cem Küçük uyardı: Dedikleri çıktı Cem Küçük uyardı: Dedikleri çıktı

yeni-proje-38asdgahehgeht-HNDQ_cover.jpg

Dedeağaç'ta yetkililer yaşayan halka evlerindeki pencereleri açmamalarını ve mümkün oldukça evlerinde kalmaları konusunda uyarıda bulundu. Yunanistan, Batı Trakya'da bulunan Dedeağaç'ta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada "Yunanistan'da devam eden yangınlar sebebiyle İpsala Sınır Kapımızla bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yolların trafiğe kapatıldığı bilgisi alınmıştır. Bu nedenle İpsala Sınır Kapımızdan çıkışlar, ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Çıkış yapmak isteyen yolcularımızın mağduriyet yaşamaması için Kapıkule Sınır Kapısı ile diğer sınır kapılarını tercih etmesi önem arz etmektedir." denildiç