Batı Karadeniz bölgesindeki Bartın, Sakarya, Zonguldak ve Düzce illerinde meydana gelmesi beklenen şiddetli rüzgar ve fırtına, yerel yönetimler tarafından yapılan resmi açıklamalarla halka duyuruldu.

Bartın Valiliği'nin sosyal medya hesabından paylaşılan bilgiye göre, meteorolojik verilere göre, il genelinde güney, batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-70 km/saat), kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde esen rüzgarın, 25 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinden 26 Kasım Pazar günü gece saatlerine kadar etkili olması öngörülüyor.

Bu durumun, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi potansiyel olumsuzluklara neden olabileceği belirtilerek, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.Sakarya Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, yarın sabah saatlerinden itibaren kentte fırtına, 26 Kasım Pazar günü ise tam fırtına beklendiğini duyurdu. Olumsuz hava koşullarının etkisi altında yaşanabilecek durumlara karşı vatandaşlardan dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması istendi.Zonguldak Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama, hafta sonu boyunca fırtına/tam fırtına beklentisi ile ilgiliydi.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riskine karşı vatandaşlara uyarıda bulunularak, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.Düzce Valiliği de benzer şekilde, rüzgarın yarın kentte sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer fırtına, 26 Kasım Pazar günü ise etkisini artırarak kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde eseceğini açıkladı.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülse de, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme, ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.