Türkiye'de son zamanlarda başörtüsünün yasal ve anayasal güvence altına alınması amacıyla siyaset kulisleri hareketlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsüne ilişkin kanun teklifi vermek suretiyle bu konunun yasal güvence altına alınması gerektiğini daha önce açıklamıştı. Bunun sonrasında yasal teklifin yeterli olmayacağını dile getiren cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise başörtüsü güvencesinin anayasal düzenleme ile desteklenmesi gerektiğini söylemişti. 

Başörtüsü Anayasa Teklifi Mecliste 

Cumhur ittifakı (AK Parti, MHP, BBP) paydaşlarının üzerinde çalışma yürüttüğü anayasa teklifi tamamlandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. 


Hazırlanan anayasa değişikliği teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisinde ele alınacak. 336 milletvekilinin imzasını taşıyan teklifi Ak Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, beraberindeki kadın milletvekilleri ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu. Bu teklifin metninin tesliminden önce ise Ak Parti grup başkan vekili Özlem zengin, kadın vekillerle beraber bir basın toplantısı gerçekleştirdi.