EYT konusunda yapılan çalışmalar tamamlandı ve Meclis'ten sorunsuz bir şekilde geçti. Ardından, Resmi Gazete'de yayınlandı ve resmi olarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe girdikten sonra, e-Devlet üzerinden EYT'den yararlanmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeye başlandı. Başvurular tamamlandıktan sonra, milyonlarca kişi resmen EYT emeklisi olarak kabul edilecek.

EYT'liler, emekli olduktan sonra tercih ettikleri bankadan maaşlarını alabilecekler. Tercihlerindeki en önemli faktör ise bankaların verdiği "promosyon" miktarı olacak. En yüksek promosyonu sunan bankaların, en fazla emekli müşteriye sahip olmaları bekleniyor.

Bankaların promosyon ödemeleri zaman zaman değişebiliyor. Şu anda, kamu bankaları özel bankalara kıyasla daha düşük promosyon ödemesi yapmaktadır.

Kamu bankaları, 3.500 liraya kadar emekli maaşı alanlara 3.000 TL, 3.500 liradan 7.500 liraya kadar emekli maaşı alanlara 3.500 TL, 7.500 liradan 10.000 liraya kadar emekli maaşı alanlara 4.500 TL ve 10.000 liranın üzerinde maaş alanlar için 5.000 TL promosyon ödemesi yapmaktadır.

Özel bankalarda ise, kamu bankalarına göre oldukça yüksek promosyon ödemesi yapılıyor. Yapı Kredi, Türkiye Finans, TEB, İş Bankası ve ING Bank'ta promosyon ödemeleri 7.500 lira olarak belirlenmiştir. Diğer özel bankalarda ise 5.000 lira civarında promosyon ödemesi yapılmaktadır.