Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

Bankaların kredi kartlarıyla gerçekleştirilen otomatik fatura ödemelerinden faiz talep etmeye başlaması, tüketiciler arasında endişe ve şaşkınlık yarattı. Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, bankaların artık kredi kartlarıyla yapılan otomatik ödemelerden faiz ücreti almaya başladığını belirtti. Bankaların yıllarca otomatik ödeme talimatları alarak müşteri çektiğini ancak son zamanlarda bu ödemelerden faiz almaya başladıklarını dile getirdi. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez ise bankaların otomatik ödemelerden artık faiz talep ettiğini vurgulayarak, "Bankalar binbir rica ile aldıkları otomatik ödemelerden artık bugün faiz alıyor. Bunun nakit ödeme olduğunu söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Uygulamanın yasalara aykırı olduğunu savunan uzmanlar, bu durumun Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 17. maddesine aykırı olduğunu belirtti. Çünkü kredi kartıyla yapılan ödemelerin alışveriş kapsamında olduğu ve nakit çekim olmadığı değerlendirmesinde bulundular.

Tüketici dernekleri, bu tarz ödemelerden alınan ücretlerin geri alınması için tüketicilere tüketici hakem heyetine başvurmalarını önerdi. Başvuruların e-devlet üzerinden de yapılabileceği belirtiliyor.