Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), zamanaşımına uğrayan hesapların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir değişikliğe gitti. BDDK, zamanaşımına uğrayan hesap sahiplerine bildirim yapılması için belirlenen mektup limitini yüzde 300 oranında artırdı.

İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın

BDDK'nın açıklamasına göre, Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddesinde yer alan mektup limiti 250 TL'den 1.000 TL'ye yükseltildi.

Bu değişiklikle birlikte, bankalar, zamanaşımına uğrayan ve tutarı 1.000 TL ve üzerindeki her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacak sahiplerini uyarabilmek için mektup gönderecekler. Hesap sahipleri, başvuruda bulunmadıkları takdirde hesaplarının Fona devredileceği hususunda uyarılacaklar.

Özellikle hesaplarında bu tür miktarlarda para bulunan banka müşterilerinin bu uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli işlemleri yapmaları önem taşıyor. Aksi halde, hesapları Fona devredilebilir. Bu konuda banka müşterilerinin bilgi sahibi olmaları ve gerekli önlemleri almaları büyük önem arz ediyor.